dilluns, 19 d’abril del 2010

Lloret de Mar, premi de Narrativa de Viatges i un jardí que penja del cel



El passat dia 16 d’abril es va celebrar als salons dels restaurant El Trull, de Lloret de Mar (la Selva), la I Nit de la Cultura lloretenca. En el transcurs de l’acte es van lliurar els guardons del la 6ena edició dels Premis Vila de Lloret de Literatura de Viatges, i, la fortuna va obrar perquè el meu treball “Farwest: final de trajecte” s’enduguera el premi de Narrativa de Viatges. La celebració va tindre dues parts. Durant la primera es van lliurar els premis literaris, i tot seguit va començar la Nit de la cultura lloretenca. El Trull va servir un magnífic sopar a base de productes de la mar (amb una menció especial per al plat de déntol, que allà diuen “dot”, servit sobre un puré de poma i encenalls d’ibèric, deliciós!). L’àpat va estar amenitzat amb l’actuació dels membres del teatre de la Selva que van representar alguns fragments de la sarsuela “La bella Lola”.
Els actes van estar organitzats per l’ajuntament de Lloret i l’APAC (l’associació Popular d’Amics de la Cultura). La vetllada va transcórrer en un ambient distès i molt cordial, i hi vaig poder constatar que la defensa dels interessos turístics no està renyida amb la tasca de la difusió dels valors culturals d’un poble.

Al dematí del dia següent vaig visitar els jardins de Santa Clotilde, un espai verd que atresora una gran bellesa paisatgística. Els jardins estan situats en un paratge privilegiat, dalt d’un penya-segat que penja sobre la mar. Jardins esglaonats en terrasses, camins que s’encreuen, fent ziga-zagues i parterres romàntics, envoltats de vegetació autòctona es conjuminen amb escultures clàssiques, fonts i estanys, aconseguint un equilibri de formes i colors que fan les delícies del visitant. Moltes gràcies amics, per la vostra hospitalitat!

1 comentari: